Samen wonen met oog voor elkaar

Hofje Wilgendaal is een uitzonderlijk project, waarin we oog en aandacht hebben voor elkaar, iets voor elkaar willen betekenen en op een plezierige wijze met elkaar willen omgaan. Hier staat zelfstandig wonen centraal, maar dragen we zorg voor elkaar. Een innovatieve woonvorm die wonen met elkaar, ondersteuning van elkaar en zorgen voor elkaar combineert.

Hofje Wilgendaal telt 3 vrijstaande woningen, 3 vrijstaand geschakelde woningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 3 hoek- en tussenwoningen. De woningen omarmen de gezamenlijke tuin met de jeu de boules baan, de vijver, de speelplek voor de kleinkinderen en nog mooier: een gezamenlijke huiskamervoorziening, met fitness, en aan de gezamenlijke tuin een groot terras. Een uitzonderlijk project, een unieke plek, een buitengewone kans.
Ouderwets thuiskomen
De woningen in Hofje Wilgendaal hebben een typisch dorps karakter. Ook al verschillen ze qua grootte en detaillering, u kunt zien dat ze een eenheid vormen door de kenmerkende jaren ‘30 stijl. Zo hebben alle woningen een dak met overstek, omkaderde kozijnen en verfijnde details in het metselwerk.

Welke woning u ook kiest, u geniet van een open keuken en ruime woonkamer met zicht op de binnentuin. Uw woning is levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer en suite op de begane grond. De bovenverdieping kunt u geheel naar eigen wens inrichten.

Elke woning heeft twee parkeerplekken op eigen erf, behalve bouwnummer 3. Voor deze woning hebben we parkeerplekken in de openbare ruimte gecreëerd. Alle vrijstaande (geschakelde) woningen hebben aangrenzend aan de woning een berging. De overige woningen hebben een buitenberging in de tuin.
Vereniging van Eigenaren
In Hofje Wilgendaal woont u zelfstandig en toch samen. Als bewoner wordt u niet alleen eigenaar van uw eigen woning, maar ook mede-eigenaar van de gezamenlijke ontmoetingsruimte. De binnentuin met groot terras huurt de Vereniging van Eigenaren van de gemeente. Hier kunt u uw verjaardag vieren, maar ook een gezellige buurt­borrel organiseren.

Samen met uw buren maakt u deel uit van een Vereniging van Eigenaren. Daarmee wordt u tevens voor een evenredig deel eigenaar van het gemeenschappelijke gebouw. Ook het buitenonderhoud aan de woningen zal bij de Vereniging van Eigenaren worden ondergebracht. Hoe we dit exact gaan invullen bepalen we graag gezamenlijk.

We willen wonen in Hofje Wilgendaal voor iedereen van 55 jaar of ouder mogelijk maken.

PROJECT
LOCATIE